PDA

View Full Version : International phone use



Johnie
06-07-2009, 03:39 PM
Ok please explain this to me like I am 5 years old :yes:

If I wanted to call and text someone in the UK, what do I need to do? Is there anything I put before the phone numbers? I have been told I can do this by my cell phone carrier.

Also, if someone wanted to text me and they are from the UK, what would they do? Would the same thing apply if they were actually inside the US and texting/calling me? Or is there a different protocal then?

TIA!

Mari
06-07-2009, 03:58 PM
if you are texting an UK number, I believe you would have to text the country code before the phone number.

keith
06-07-2009, 04:12 PM
yep if the UK number is say 0123456789

you'd text to +44123456789

uscwest
06-07-2009, 04:17 PM
yep if the UK number is say 0123456789

you'd text to +44123456789

Actually Johnie you would have to preface that with 011 which is the international access code. In my experience I am sometimes successful with a text message and sometimes not however.

From the UK to text you, they would enter 001 followed by area code and number, although sometimes just the 1 by itself will work.

Isafari
06-07-2009, 04:18 PM
I use the 01144 and miss off the first 0 of the country code.

keith
06-07-2009, 04:20 PM
Actually Johnie you would have to preface that with 011 which is the international access code. In my experience I am sometimes successful with a text message and sometimes not however.

From the UK to text you, they would enter 001 followed by area code and number, although sometimes just the 1 by itself will work.

The + sign stands instead of the 011

+44 ought to work just fine unless something's changed (OR of course, you dont have a + sign on the phone keypad :lol: it works on mobiles which have it though)

uscwest
06-07-2009, 04:25 PM
Hmm, might have to try that + sometime Keith.

keith
06-07-2009, 04:26 PM
Hmm, might have to try that + sometime Keith.

yeah it's really useful. We store all our numbers as +44number so wherever we are, UK, US, Spain, etc. it still works

Isafari
06-07-2009, 04:48 PM
yeah it's really useful. We store all our numbers as +44number so wherever we are, UK, US, Spain, etc. it still works

Apparently we do too :7: and I've just checked cos I didn't believe DH....he was right :rolleyes008:

Johnie
06-07-2009, 04:52 PM
Thanks everyone!

keith
06-07-2009, 04:53 PM
ps if you want to test it out on someone, you have my number and Im a text-a-holic as you know :)

Johnie
06-07-2009, 05:53 PM
I think I will take you up on that Keith :yes:

uscwest
06-07-2009, 05:58 PM
I have a Blackberry World Edition phone and it WILL NOT allow me to type a + sign. :(

Johnie
06-07-2009, 06:00 PM
interesting. I have a Blackjack II and it let me do the + sign.

Dizneyblonde
06-07-2009, 07:14 PM
I have Johnies number in my phone and can't type the + in front of it so what do i put?

I'm so confused!

keith
06-07-2009, 07:15 PM
I have a Blackberry World Edition phone and it WILL NOT allow me to type a + sign. :(

even when you hold down 0 for a while John?

uscwest
06-07-2009, 07:19 PM
I have Johnies number in my phone and can't type the + in front of it so what do i put?

I'm so confused!
001

Johnie
06-07-2009, 07:20 PM
I have Johnies number in my phone and can't type the + in front of it so what do i put?

I'm so confused!

Do you have my new number?

uscwest
06-07-2009, 07:21 PM
even when you hold down 0 for a while John?Silly me I was trying to type the + sign using the keypad. I never thought of holding down the 0 Keith. Works like a charm.

keith
06-07-2009, 07:21 PM
:thumbsup:

Dizneyblonde
06-07-2009, 07:29 PM
Do you have my new number?

Yes hun and i think i have the code sorted so i'll give it a try!

Dizneyblonde
06-07-2009, 07:53 PM
Did you get it or have i got the code wrong?

Johnie
06-07-2009, 07:55 PM
Nothing here :unsure:

Dizneyblonde
06-07-2009, 07:57 PM
Oh i must have the code or number wrong then :(

Have you got mine to text me?

Johnie
06-07-2009, 08:00 PM
No, I don't have yours.

The last 4 digits of my phone number are 9055. Everything else is the same in case you have the old number.

Dizneyblonde
06-07-2009, 08:13 PM
Yes I have that so it must be the code I have wrong!

Britchick
06-07-2009, 08:57 PM
does it cost more to text a us phone from the uk?

Dizneyblonde
06-07-2009, 09:29 PM
I've sent Johnie 2 texts and its cost me 73p

Dizneyblonde
06-07-2009, 09:30 PM
Make that 3 as the first one was the wrong number so its roughly 25p each

mainecoon lover
07-07-2009, 10:47 AM
even when you hold down 0 for a while John?

Thanks Keith :thumbsup: always wondered how you did this.

Johnie
07-07-2009, 01:47 PM
I apologize in advance to anyone who gets a text from me and it lacks certain punctuation. I can't seem to find the right keys for those...esp apostrophes.