1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome both old friends and new to the all new Walt Disney Secrets :-D Please take a moment to say hi

Just got an iphone, what apps do I need?

Discussion in 'Gadgets and Gizmos' started by Tinkersmom, Nov 30, 2009.

  1. catrancher
    Offline

    catrancher Assistant Cruise Director Forum Host

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    6,096
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Cumming, GA. A small suburb of Atlanta.
    You may want to plug it into iTunes and upgrade it to the 3.1.2 release then. That may help your problem. Or, if it's work supplied, go yell at your IT guys to upgrade it.

    Tom :)macwave:... was it supposed to do that?)
     
  2. Tink
    Offline

    Tink Cead Mille Failte! Staff Member Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    26,252
    Likes Received:
    511
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Location:
    15 minutes (or so) North of WDW
    Well, if I ask them to do it, that means it has to go to Seattle. :sigh:

    Can I plug it in myself, or because it is a corporate account am I going to run into trouble with trying to download or upgrade anything?
     
  3. catrancher
    Offline

    catrancher Assistant Cruise Director Forum Host

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    6,096
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Cumming, GA. A small suburb of Atlanta.
    Not sure on that one. Depends on how they structured it I suppose. If the phone is tied to you personally you'd probably be all right. If it's a corporate account, I'm not sure. :unsure:

    Maybe an email to your corporate folks would be the best recourse.

    Sorry I can't help more!

    Tom :)macwave:... close, but so far away)
     
  4. Tink
    Offline

    Tink Cead Mille Failte! Staff Member Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    26,252
    Likes Received:
    511
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Location:
    15 minutes (or so) North of WDW
    You have helped. :yes: I'd not know anything about an upgrade without your information. I'll send them an email and see what results that garners. Thanks! :wave:
     
  5. keith
    Offline

    keith Camera nut Staff Member Administrator Forum Host

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    19,577
    Likes Received:
    458
    Trophy Points:
    83
    Location:
    United Kingdom
    Id be tempted to connect it to itunes, upgrade the sucker and see what happens ;)
     
  6. catrancher
    Offline

    catrancher Assistant Cruise Director Forum Host

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    6,096
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Cumming, GA. A small suburb of Atlanta.
    Hmmm... you may have a point. :yes:

    Can't be much worse off, can it? :mental:

    Tom :)macwave:... oh, what the h*!!)
     
  7. josh.p.
    Offline

    josh.p. Addicted to Mickey

    Joined:
    Jun 18, 2008
    Messages:
    9,159
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Wirral
    There is one called 'Airport' something or other and it's AMAZING! Line rider is good too... I also have an advent calendar which is cool... Palringo light is free and you can go on all sorts of IM apps on your phone :D
     
  8. Britchick
    Offline

    Britchick Serious Forum Regular

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    15,069
    Likes Received:
    433
    Trophy Points:
    83
    Gender:
    Female
    mine went into a coma after i upgraded it- do you remember i posted on here in a panic then suddenly it came back to life
     
  9. Tink
    Offline

    Tink Cead Mille Failte! Staff Member Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    26,252
    Likes Received:
    511
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Location:
    15 minutes (or so) North of WDW
    I've had a reply from the corporate office. They told me to take it into an Apple store! :lol: Gotta' love it.

    They did say I could try the upgrade myself if I had a good data connection. :unsure: Ummmm... doesn't that just mean on the t'internet? :unsure:
     
  10. catrancher
    Offline

    catrancher Assistant Cruise Director Forum Host

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    6,096
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Cumming, GA. A small suburb of Atlanta.
    Yep! Zactly. :yes:

    As long as you have a reliable broadband connection, you should be fine. Just bring up iTunes, plug your iPhone in and see what happens.

    Tom :)macwave:... if it blows up, it's not my fault! :laugh2: Just kidding!)
     
  11. Claire
    Offline

    Claire She lost the crayons!

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    5,430
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Female
    Location:
    Dorset
    Tink do you not get a message come up on screen telling you there is a software update available when you connect it to your computer?
     
  12. Tink
    Offline

    Tink Cead Mille Failte! Staff Member Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    26,252
    Likes Received:
    511
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Location:
    15 minutes (or so) North of WDW
    No... I get a pop up that tells me "the camera is now connected" which of course, confuses me mightily.
     
  13. MarkE
    Offline

    MarkE Imagineer

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I get that at work - Windows recognises the hard drive in the phone, but iTunes is not installed so it can't do much more. Install iTunes, and make sure it's as up to date as can be. Then plug your phone in, and update it.

    Just out of interest, is your phone an original iPhone, a 3G, or a 3GS? It may make a difference as to which apps you could use to get better use out of your phone.
     
  14. Tink
    Offline

    Tink Cead Mille Failte! Staff Member Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    26,252
    Likes Received:
    511
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Location:
    15 minutes (or so) North of WDW
    It's a 3G and you know? I forgot that iTunes is no longer installed on this computer. I imagine it was a casualty of its having been rebuilt.

    So, I could do the same if I plug it into my iMac at home, yes? I have iTunes there and I'd not have to worry about installing iTunes on this laptop.
     
  15. catrancher
    Offline

    catrancher Assistant Cruise Director Forum Host

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    6,096
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Cumming, GA. A small suburb of Atlanta.
    Just a note to keep in mind about using your Mac to do this.

    Once you connect your iPhone and get into iTunes and start the sync process, you'll probably get a couple of popups telling you things like:
    • "found contacts on your iPhone that aren't in your Address Book" - for this I'd choose the "merge" option. This will add the contacts on your iPhone to your Address Book application but still keep everything you had in there before.
    • "found purchased items on your iPhone that are not in your library" - this is telling you that it found songs/videos/apps/etc on your iPhone that aren't in your iTunes library on your Mac. It will give you the option to add them to your iTunes library.

    Basically it will try to ensure that your iTunes library on your Mac matches up with what's on your iPhone. Generally, it's a fairly easy process.

    I'd run it through the sync process one time first before I tried the OS upgrade. Get everything sorted out before doing the upgrade.

    All that said, I'd say go ahead and plug it into your Mac and see what it says. Keep in mind that on your Mac, iPhoto will probably be the thing that opens automatically. What happens is that if your iPhone has pictures on it that you've taken, your Mac will see it as a camera and automatically open iPhoto for you. You'd have to manually open iTunes.

    If there's no pictures on your iPhone camera roll, iTunes should automatically open.

    If all else fails, there's always the Apple Genius bar!

    Hope this helps!

    Tom :)macwave:... let us know how it goes!)
     
  16. MarkE
    Offline

    MarkE Imagineer

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I second Tom's opinion, the Imac is the way to go, and syncing it first makes sure that if everything fails, you have an updated backup to restore from. But it won't fail.

    Keep a cable at work though, it charges the phone without itunes, and I often forget to charge it at home...
     
  17. Tink
    Offline

    Tink Cead Mille Failte! Staff Member Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    26,252
    Likes Received:
    511
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Location:
    15 minutes (or so) North of WDW
    I don't go anywhere without the cable. The thing can't hold a charge to save its soul. I often have to charge it during the day.
     
  18. catrancher
    Offline

    catrancher Assistant Cruise Director Forum Host

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    6,096
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Cumming, GA. A small suburb of Atlanta.
    Good grief! Have you tried turning 3G off? If you're not doing a lot of internet access where you need 3G speeds, turning 3G off can significantly improve your battery life.

    Tom :)macwave:... I'm still a 2G kind of guy!)
     
  19. Tink
    Offline

    Tink Cead Mille Failte! Staff Member Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    26,252
    Likes Received:
    511
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Location:
    15 minutes (or so) North of WDW
    Ummmm...how do you do that? (Maybe I SHOULD have signed up for those iPhone lessons). :unsure:
     
  20. catrancher
    Offline

    catrancher Assistant Cruise Director Forum Host

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    6,096
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Cumming, GA. A small suburb of Atlanta.
    Tap the "Settings" app. Tap "General", then tap "Network". Should be a setting on that page to "Enable 3G". Tap the switch to turn on or off.

    Tom :)macwave:... a tapping we will go, a tapping we will go...)
     

Share This Page